Godkännande av kakor för enkät

Länk till enkäten finns längst ner på denna sida.

Domstolsverket kommer inte att använda några kakor i samband med att du som användare besvarar enkäten. Quicksearch AB (nedan kallat bolaget) som administrerar enkätverktyget kommer dock att använda kakor i samband med att du besvarar enkäten.

Enkätverktyget sätter kakor

Enligt bolagets uppgift används två olika funktionella kakor.

CSRF-skydd

Beträffande den ena funktionella kakan anger bolaget att det är ett så kallat CSRF-skydd för att skydda ditt konto. CSRF-skydd står för Cross-Site Request Forgery. CSRF är en typ av attack där en angripare lurar en användare att utföra oavsiktliga handlingar på en webbplats där användaren är inloggad. Kakan som bolaget använder är en teknik som kallas för Anti-CSRF. Det innebär att användaren har en så kallad token och den måste matcha den som finns på serversidan för att kunna identifiera varandra och således förhindra den här typen av attacker. Det finns ingen persondata inblandat i detta och det är inget data som bolaget lagrar när enkäten besvarats eller avslutas.

Sessionsinformation

Den andra funktionella kakan som används av bolaget innehåller sessionsinformation om att du som användare är inloggad på enkätverktyget. Denna sessionskaka är en tillfällig kodsträng som är aktiverad under tiden man är inloggad i verktyget. Det är en krypterad nyckel som genereras automatiskt av systemet vid inloggning, det vill säga när du klickar vidare på länken till enkätverktyget. Sessionskakan innehåller inte någon persondata och kommer inte heller att lagras eller bevaras av bolaget.

Domstolsverket tar inte del av enkätverktygets kakor

För tydlighets skull ska även nämnas att inte heller Domstolsverket kommer att ta del av någon information om de kakor som bolaget använder för att administrera enkätverktyget.

Återkallelse av godkännande att använda kakor

Vill du återkalla ditt godkännande om användning kakor, kan du kontakta Domstolsverket. E-postadressen till Domstolsverket är domstolsverket@dom.se. Du kan även kontakt Domstolsverket per telefon på 036-15 53 00.

Användning av kakor på lagrummet.se 

Webbplatsen lagrummet.se sätter inga kakor.

Här svarar du ja eller nej för att komma vidare

Ja! Jag godkänner användningen av kakor i samband med besvarandet av enkäten.

Nej! Jag godkänner inte användningen av kakor. Denna länk tar mig tillbaka till webbplatsens startsida.

 

Senast granskad: 2024-05-14